Quinoa tabouleh

Libanese tabouleh wordt oorspronkelijk gemaakt van bulgur. Maar voor degene die liever geen bulgur eten in verband met de gluten, is deze variant een uitkomst. Deze frisse salade is ideaal voor een zomerse picknick of barbecue. Maar ook als lunch met een kopje soep is ze erg smakelijk. 
Dit recept is geïnspireerd op het taboulehrecept van Hugh Fearnley- Whittingstall

Ingrediënten - voor 4 personen
Bereidingstijd 20 min + 60 min rust

  • 200 g quinoa
  • 350 ml water
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 5 takjes bladperselie (30 à 40 g)
  • 2 takjes munt (15 à 20 g)
  • 6 lente uitjes, in dunne ringetjes gesneden
  • 150 g pitloze witte druiven, gehalveerd
  • 1 komkommer in blokjes
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • sap van een 1/2 citroen
  • zeezout en vergesmalen peper naar smaak

Variatie ingrediënten

  • 10 cherry tomaatjes
  • handjes noten en zaden, bijvoorbeeld cashewnoten,zonnebliempitten of pompoenpitten

Recept

  1. Was de quinoa grondig door het een paar keer met vers water door te spoelen. Doe de gewassen quinoa samen met het water en bouillon in een pak en kook het in 10 minuten gaar. 
  2. Laat eventueel kookvocht goed uitlekken en spreid de quinoa uit in een koude schaal om af te koelen. Schep een el olijfolie, peper en zout door de quinoa.
  3. Pluk de kruiden van de steeltjes, was en snij de peterselie en munt fijn. Snij ook de lente-uitjes in ringetjes en halveer de druiven en snij de komkommer in blokjes. Doe alles samen in een grote kom. 
  4. Strooi de kaneel en  het paprikapoeder, met wat peper en zout over het komkommermengsel. Schep het goed door.
  5. Als de quinoa is afgekoeld, schep het gekruide komkommermengsel erdoor. Sprenkel het sap van een 1/2 citroen en 2 el olijfolie over de tabouleh. Goed door scheppen en naar smaak peper en smaak toevoegen. 
    Gebruik je cherry tomaatjes, noten en zaden, voeg die nu toe.
  6. Laat de tabouleh een uur rusten op een koele plaats, maar niet in de koelkast.

    Eet smakelijk!