Groen leven

Soms is een verzekering nuttig, maar sommige kun je ook missen. Al jaren heb ik een 'kleding voor tijdens ziekenhuisopname'-tas in de kast liggen. Durf ik hem weg te doen?
Opruimchallenge - dag 18
Opruimen per kamer of per thema. Er worden verschillende adviezen gegeven, maar Marie Kondo is er heel stellig in. Ruim op per categorie. Vandaag neem ik de proef op de som en verzamel al mijn sokken.

Na vijf ziekte dagen pak ik de draad weer op, maar eerst blik ik terug op wat ik wél heb ik gedaan toen ik met pijn op de bank lag.
Opruimchallenge - dag 12
Herinneringen komen meer tot hun recht als je er iets mee doet. Zo plak ik al jaren mijn artikelen in Weekblad De Bode in, of .... ze liggen al weer een jaar op een stapel te wachten.

Opruimen maakt emoties bij me los. Dat kan leiden tot onbegrip, of onbegrijp (woordspeling), bij huisgenoten. Ook bij ons ontstond er een ruzie die me uiteindelijk een stap verder hielp.
Opruimchallenge - dag 10
Wat doe je met spullen die een emotionele waarde hebben? Ik vertel hoe ik stap voor stap door de geërfde spullen van mijn oma ga.

In rust stromen gedachten anders door je hoofd dan wanneer je 'druk' bent. Op het strand van Westkapelle kwam ik tot een inzicht.
Het zijn die kleine kastjes die het doen, die het doen. Het zijn de kleine kast die het doen.
Gisteren was ik dolenthousiast over een netje. Ik leg nog eens uit waarom en gelijk breek ik mijn hoofd over die twee stapels op mijn bureau.
Vandaag pak ik klusjes op die al héél lange liggen te wachten. Terwijl ik nadenk over hoe ik het ga aanpakken, kom ik op een super simpel en geniaal idee.

Meer weergeven