Schrijfweek Wadenoijen: schrijven, lekker eten en weinig slapen
Na een positieve ervaring met een georganiseerde schrijfweek, besloot ik samen met drie schrijfvriendinnen een weekje in een huis te gaan zitten.

Wat ik niet uitlas in 2021
Soms blijft een boek met een boekenlegger tussen pagina 50 en 150 op mijn nachtkastje liggen. Het fluistert me toe dat het een mooi verhaal bevat. Waarom lees ik sommige boeken dan toch niet uit?

Nieuwsbrief december 2021
Wie had ooit gedacht dat dat kleine meisje die zo ontiegelijk traag las, er aversie tegen ontwikkelde en als het echt moest de dunste boeken met de meeste plaatjes uitkoos, plaatjes zijn immers bladvulling en dus minder tekst, tot z'n boekenwurm zou ontpoppen? Ik niet.

Vroege feministen vertaald in Pen, bed en habijt
Westers feminisme begon niet in de negentiende eeuw, het is al meer dan vijf eeuwen oud. Joyce Pijnenburg, historicus van vrouwelijke filosofen en westerse mystieke denkers, heeft teksten van drie historische feministen vertaald, ingeleid en samengevoegd tot het boek Pen, bed en habijt: Drie vrouwen over gender, seks en redelijkheid.

Samenleesboek Wat kies jij? opent gesprekken
Een goed gesprek begin je niet zomaar. Het boek Wat kies jij?, geschreven door Bart van Leerdam (64), kan helpen om onderwerpen als discriminatie, liegen en de dood, met kinderen te bespreken. “Ik wilde een boek schrijven wat kinderen aan het denken zet en wat voorlezende volwassenen kan helpen om met kinderen in gesprek te gaan. Het geloof is een houvast bij gesprekken en bij keuzes die je in je leven moet maken.”

Soms is een verzekering nuttig, maar sommige kun je ook missen. Al jaren heb ik een 'kleding voor tijdens ziekenhuisopname'-tas in de kast liggen. Durf ik hem weg te doen?
Opruimchallenge - dag 18
Opruimen per kamer of per thema. Er worden verschillende adviezen gegeven, maar Marie Kondo is er heel stellig in. Ruim op per categorie. Vandaag neem ik de proef op de som en verzamel al mijn sokken.

Na vijf ziekte dagen pak ik de draad weer op, maar eerst blik ik terug op wat ik wél heb ik gedaan toen ik met pijn op de bank lag.
Opruimchallenge - dag 12
Herinneringen komen meer tot hun recht als je er iets mee doet. Zo plak ik al jaren mijn artikelen in Weekblad De Bode in, of .... ze liggen al weer een jaar op een stapel te wachten.

Opruimen maakt emoties bij me los. Dat kan leiden tot onbegrip, of onbegrijp (woordspeling), bij huisgenoten. Ook bij ons ontstond er een ruzie die me uiteindelijk een stap verder hielp.

Meer weergeven