Uit de bezemkast

Titel: De weg van de heks

Auteur: Lunadea

Uitgeverij: AnkhHermes

Gelezen: mei 2021 - e-book

Beoordeling: ××××× (5 uit 5)

 

Ik was op de website van AnkhHermes aan het rondneuzen toen ik dit boek zag. De groenige cover en de ondertitel spraken me gelijk aan. Ik ben al sinds mijn tienerjaren geïnteresseerd in hekserij, maar durfde het nooit te praktiseren uit angst wat andere mensen wel niet van me zullen denken. Het gevoel dat ik kreeg toen ik dit boek tegenkwam bleek verrassend goed te passen bij een van de zinnen in het boek: “Dingen komen pas op je pad als je er klaar voor bent, en blijven net zolang voor je voeten geworpen worden tot je ze opmerkt en niet meer kunt negeren.” Toen ik dat las wist ik het zeker, ik moet de heks in mij gaan onderzoeken.

 

Op de Facebookpagina van Lunadea stond een artikeltje over moderne heksen die het moeilijk vinden om uit de bezemkast te komen. Er zijn immers talloze vooroordelen, of eigenlijk zijn het aannames die eerder gebaseerd zijn op de heksen uit Hollywood films dan op de werkelijkheid. Dankzij dit boek heb ik een veel beter beeld gekregen van wat hekserij heden ten dage inhoudt. Lunadea legt uit hoe je met alle daagse handelingen magie aan je leven kunt toevoegen en dat hekserij niet per se hocus pocus hoeft te zijn. Ze vertelt over haar eigen leven als heks en hoe dat in de loop der jaren ontwikkelt is. “De heks in jezelf vinden is vooral een proces van jezelf en je intuïtieve vermogen leren kennen.” Ik vind het fijn dat Lunadea open vertelt over haar ontwikkeling. Daarbij geeft ze een inkijkje in de wereld van de hekserij en covens ofwel heksenkringen.

 

Intuïtief leven krijgt veel aandacht in ‘De weg van de heks’, want verbeeldingskracht is een belangrijk, krachtig magisch middel om de gedachten uit je droombeeld te manifesteren in de wereld om je heen. Hekserij ontstaat niet door het uitspreken van een toverspreuk, maar kan in de wereld gezet worden middels meditatie, toewijding en intuïtie. Het hardop uitspreken zal overigens wel extra kracht bijzetten aan de intentie. Welke spulletjes je daarbij gebruikt is aan jezelf. “Hekserige attributen kunnen allemaal best bijdragen aan de sfeer en uitdragen wat je voelt, maar het is belangrijker dat je vooral jezelf kunt zijn, dat je aanvoelt dat de natuur bezield is en dat die bezieling er altijd is, ook in jezelf, ongeacht de kleding die je draagt of de thee die je drinkt.” Tientallen tips helpen om je gedachtenkracht te sturen en je aandacht te richten op je innerlijke stem. Als je die innerlijke stem kunt volgen, ben je al ver op de weg van jouw innerlijke heks.