Lijd mee in de hongerspelen

Titel: De ballade van slangen en zangvogels

Serie: De hongerspelen

Auteur: Suzanne Collins

Uitgeverij: Van Goor

Gelezen: december 2020 - hardcover

Beoordeling: ××××× (5 uit 5)

We gaan 65 jaar terug in de tijd, toen de Hongerspelen nog 'jong' waren. Coriolanus Snow is student en wordt zodoende mentor van een van de (onvrijwillige) deelnemers die in de arena opgesloten zullen worden om zich een weg naar de vrijheid te vechten. Coriolanus wordt mentor van de meest kansloze kandidaat uit het palet: het meisje van district 12. Coriolanus baalt als een stekker want hij wil maar een ding: de eer van de familie hoog houden. Echter blijkt die vreemde Lucy Gray veel meer in haar mars te hebben dan eenieder dacht. 

Collins neemt de lezer mee in een wereld die zo onwerkelijk lijkt, maar ook zo tastbaar is dat je bang bent dat het werkelijkheid zou kúnnen worden. In dit boek zitten gruwelijke scènes, waar ik de rillingen van kreeg en plotwendingen die ik niet zag aankomen. Dit boek leg je niet meer weg. Voor je het weet vergeet je om leessnacks te pakken en zo leef en lijd je mee in de hongerspelen. 

Dit is echt een topper, geweldig. Maar, lees eerst de trilogie, want snap je deze geschiedenis beter. 

 

5 sterren uit 5. Gelukkig wordt het boek ook verfilmd en kunnen we gaan genieten van de vele liedjes die in het verhaal voorkomen.