Schrijfster, voorlezer en verslaggeefster

Op 15 oktober 1987 werd ik geboren als Weegschaal in een gezin met een krachtige moeder, een begripvolle vader en een toegewijde broer. Dat ik een eigenzinnig en gedreven persoon zou worden was geen verrassing, met zulke lieve ouders.
Ik vind het heerlijk om te lezen en te schrijven. Het liefst vertel ik verhalen van een ander. Het werken voor Weekblad De Bode, waarbij ik mag schijven over Zeeuwen die bijzondere dingen ondernemen of meemaken, past dan ook perfect bij mij. Boeken recenseren ligt in diezelfde lijn. Dat gaat immers ook over anderen.

 

In mijn dromen kom ik vaak bijzondere figuren tegen die mij laten beleven wat zij te vertellen hebben. Mijn (korte) verhalen en gedichten zijn dan ook vaak gebaseerd op mijn droomavonturen. Maar ik schrijf ook over mezelf. In al mijn teksten kun je mijn stem horen, en soms ook mijn visie of ervaring lezen.

 

Bij de VoorleesExpress ben ik vrijwilliger en projectondersteuner. Ik zet me in voor kinderen in een taalarme omgeving. De VoorleesExpress laat hen en hun ouders zien hoe leuk taal is. Samen door boeken bladeren, verhaaltjes voorlezen of vertellen, spelletjes doen, liedjes zingen, kletsen en grapjes maken met deze doelgroep is het leukste dat er is.

 

Fantasy met een spirituele inslag vind ik heerlijk om te lezen en om te schrijven. Mijn hart gaat daar helemaal van open. Ik neem je dan ook graag mee in deze wereld, want er is nog zoveel meer dan wij kunnen zien.