Et in ventum

Een fluistering in de wind

Uitgeverij: Godijn Publishing

Eerste uitgave: oktober 2020

Vorm: paperback en e-book

Auteurs: Yvette Bruijnen, Marielja de Geus, Nel Goudriaan, Sharon Harthoorn, Stefanie Hulst, Sanne van Jaarsveld & Bart Schulting, Yvette de Klerk, Bruno Lowagie, Pieter Meijer, Martin van Meurs, Hendrik van Oordt, Trudy Pas, Ilona Poot, Gitta van Reeth, Marije Rispens, Annemarie Ros, Laura Scheepers, Isabelle Smit, Kristel Stassen, Rick Vermunt, Mirjam Vorstermans, Luc Vos, Leny Wijnands-van der Ley.
Bonusverhalen van Frans van der Eem en Gerti Koeijer

Verkrijgbaarheid: je lokale boekhandel, online boekhandels en Godijn Publishing

 

Mijn eerste publicatie bij een uitgever was een feit met mijn twaalfde plek in deze verhalenbundel met middeleeuwse verhalen. Het lot van Murphy heeft een fantasy tintje wat jurylid Frans van der Eem verrassend leuk vond. Hij benoemde mijn verhaal dan ook als juryfavoriet, waarmee ik twee vrijkaartjes voor het historische beleefmuseum Archeon won.  

 

 

 

 

Fragment uit Het lot van Murphy:

Het was aardedonker toen Hannah wakker werd. De kaars was opgebrand en de kamer had geen ramen. Zo donker als het was, zo stil was het ook. Geen voetstappen, geen stemmen, zelfs het huilen van de wind kon niet doordringen in het klooster. Hannah kreeg het benauwd; voelde zich van de wereld verstoten. Op de tast zocht ze de kling van de deur. Ze duwde het ijzer omhoog en trok. Een bons maakte duidelijk dat de deur op slot zat. ‘Zuster Oona? Is daar iemand?’ Furie sloop de kamer binnen, nam bezit van Hannah, die als een razende schreeuwde en bonsde op de massieve deur. De verstrijkende tijd liet haar bedaren. In de deur ging een luikje open. Licht prikte in Hannah’s ogen. ‘Zuster, waarom zit ik opgesloten?’ ‘Stilte brengt je bij God.’