Middeleeuwse verhalenbundel

Titel: Et in ventum - Een fluistering in de wind

Serie: -

Auteur: meerdere, want dit is een verhalenbundel

Uitgeverij: Godijn Publishing

Gelezen: oktober 2020 - paperback

Beoordeling: ×××× (4 uit 5)

Geheel objectief kan ik deze bundel niet beoordelen, want ik sta er namelijk zelf in. Of eigenlijk, Het lot van Murphy staat in deze bundel en dat verhaal heb ik geschreven naar aanleiding van het thema: Een fluistering in de wind. Godijn Publishing organiseert met enige regelmaat een schrijfwedstrijd waarvan de beste verhalen in een bundel samenkomen. Deze bundel bevat 25+2 middeleeuwse verhalen; 25 van de deelnemers en twee bonusverhalen van twee juryleden.

 

 

Mijn top 3 

  1.  Geef mij het kind - Kristel Stassen - Stassen weet op kunstige wijze complexe familiebanden in een kort verhaal te vatten, om het met een verrassend einde af te sluiten. Een verhaal waar je even stil van wordt.
  2.  Raeven - Annemarie Ros - De magie (is het wel magie?) in dit verhaal spreekt me erg aan. De spanning in dit verhaal is zo goed neergezet dat ik hoop dat Ros het debuut waar ze aan werkt af gaat maken, want in mij heeft ze een fan.
  3. Een duivels meesterwerk - Yvette Bruijnen - Hoe knap is het als je als schrijver de lezer aan de hand meeneemt naar de verrassende ontknoping en toch nog kunt verrassen. Niets is wat het lijkt. Een heerlijk verhaal.

Uiteraard zijn er nog veel meer goede verhalen in deze bundel, maar als je daar wat over wilt weten zal je het boek moeten kopen. Zowel als paperback als e-book verkrijgbaar.

Webshop