Opruimchallenge - dag 19

'Kleding voor tijdens een ziekenhuisopname'-tas

Gisteren schreef ik er al over toen ik al mijn sokken ging verzamelen. Ik heb bovenin mijn kast een tas met kleding die handig is tijdens een ziekenhuisopname. Het is mijn ervaring dat ik in het ziekenhuis andere behoeftes heb dan thuis. Shirtjes en broekjes moeten wat wijder zitten, zodat het ook past over verbanden, infusen en katheters heen. Ook is het prettig als het wat ouder is, zodat je het zonder schroom kunt weggooien mocht het vies geworden zijn. Dat is voor zowel de verpleging als de mantelzorgers erg prettig: niet poetsen maar wegdoen en je aandacht richten op wat wel belangrijk is

Gelukkig gaat het al een aantal jaren goed met me; ik heb sinds vijf jaar niet meer langdurig in het ziekenhuis gelegen. Kan ik afstand doen van deze tas?

Ja, dat kan ik. Het is niet gemakkelijk, maar wel een belangrijke stap die ik wil zetten. Ik bedank ieder item in de tas voor de tijd dat het bij me was. Door deze tas met inhoud weg te doen sluit ik een fase af waar ik niet meer naar terug wil. Ik heb deze verzekering niet meer nodig. Mijn toekomst wil ik vullen met vertrouwen en kracht, dus ik neem afstand van de belastende energie dat ik voorbereid moet zijn voor als het misgaat. Het gaat niet mis, het gaat goed en die energie wil ik bij me dragen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0