Opruimchallenge - dag 8

Kleine spulletjes maken een grote bende

Vandaag ging ik mijn nachtkastje opruimen. Twee laatjes, daar kan nooit veel uitkomen, toch? Maar al snel blijkt dat er van alles in de hoekjes te vinden valt. Twee handwarmers die je in kokend water kunt leggen, zodat je op een later moment kunt genieten van de warmte, meerdere slaapmaskers, een beeldje van een appel, gelukspoppetjes, afgeschreven bibliotheekboeken, brieven en vele notitieboekjes. Die laatste twee categorieën kan ik echt niet weg doen. Ik ben nog niet in die fase dat ik mijn eigen geschreven gedachtes in de oud papierbak kan dumpen. Ik hou mezelf voor dat deze dagboeken in de toekomst nog van pas kunnen komen als ik een autobiografisch verhaal wil gaan schrijven. Of het ooit zover zal komen weet ik niet, of ik dan mijn oude teksten wil gebruiken weet ik evenmin. Toch bewaar ik alles. Nu in ieder geval, misschien denk ik er een volgende opruimronde anders over. 

 

Als mijn nachtkastje weer netjes is, verplaats ik mijn aandacht naar de la van een ander kastje. Vele haarelastieken, schuifspeldjes en klipjes komen tevoorschijn. Ook kettingen, oorbellen en armbandjes verzamel ik in een bandje dat in zijn geheel in de Klarenbeek Rommelroute-doos gaat. Er zitten hele fleurige exemplaren tussen, dus kom vooral over drie weken langs om te kijken of er iets moois voor je bij zit. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0