Opruimchallenge - dag 6

Super simpel en onwijs geniaal

Klusjes. Meestal pakken we ze gelijk op, maar soms blijft iets liggen. De reden hiervoor is dan meestal dat we niet zo goed weten hoe we het moeten aanpakken. Deze klussen zijn uiteindelijk rommelige taken die gaan knagen. Steeds weer als ik het zie denk ik: ja, dat moet ik ook nog doen. Dit vreet aan mijn humeur en aan mijn energie, dus aanpakken die handel.


Bijna twee (!) jaar geleden ging ons rolgordijn kapot. Het werkte nog wel, maar niet meer zoals het hoort. Als je op een krukje ging staan kon je met je ene hand de basis van het gordijn vasthouden en met de andere aan het koordje trekken om het gordijn uit of op te rollen. Het ging, maar praktisch was het niet. Na ruim een jaar tobben zijn we naar de bouwmarkt gegaan om lijm te kopen die het probleem zou kunnen oplossen. Wij zijn niet zulke klussers, dus we twijfelden of dit wel een geschikte lijmsoort zou zijn. Die twijfel heeft ervoor gezorgd dat de verpakking met twee componenten lijm op de kast bleef liggen en wij twee keer per dag op een krukje gingen staan om het rolgordijn van positie te veranderen. 

Tot vandaag. Deze challenge gaf me het laatste zetje. Ik heb mijn bureau leeggeruimd zodat het verplaatst kon worden. Met zijn tweeën hebben we het gordijn uit de houders gehaald en aan een kant, waar het probleem zat, een dot lijm gedaan. Het gordijn weer terug gehangen, en nee, het werkte niet. Nog eens los gehaald, meer lijm in het gat en op de pin van de houder aan het kozijn geprutst en opnieuw opgehangen. Met een paar wasknijpers heb ik de twee helften tegen elkaar geklemd en nu is het wachten tot morgen om te zien of het echt werkt. De tijd die het koste? 20 minuten. Hebben we daar zo lang tegenop gezien. Nu al mijn bureauplanten op de eettafel stonden en de vensterbank toch leeg was, heb ik gelijk het raam gezeemd. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik dan toch een sopje heb dan zeem ik net zo makkelijk ook de andere ramen van de woonkamer; binnen en buiten. Nu is het lekker fris en helder. Ook dat helpt voor een opruimt gevoel. 

 

Terwijl we mijn bureau van zijn plek haalden zag ik dat er onder het bureaublad een net hangt. Dit heeft Ikea bedacht zodat je opladers van je laptop erin kan klemmen, zodat je snoeren een beetjes netjes weggewerkt zijn. Nu was dat in mijn geval niet handig omdat het stopcontact te ver weg is, dus ik heb nooit gebruik gemaakt van dit net en was het vergeten. Maar vandaag bedacht ik me, als ik mijn bureau nu omdraai, dan kan ik gemakkelijk bij dat net en daar kan ik mijn laptoplader weldegelijk in opbergen als ik hem niet nodig heb. Dan hoeft het snoer nooit meer op mijn bureau te slingeren. Zo simpel, zo geniaal, zo fijn. 

 

Het opruimen bevalt me prima. Elke dag iets en elke dag bedenk ik nieuwe doelen waar ik nog een slag kan halen. Kom maar op met die Klarenbeek Rommelroute, ik heb genoeg. 


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Petra vO (donderdag, 02 september 2021 21:53)

    Zo herkenbaar!!