Eiwitrijk ontbijt (met gezonde vetten)

Wanneer je wilt aankomen is het verstandig om bewust te kiezen welke producten je eet. Kwark bevat meer eiwitten dan yoghurt, bijna twee keer zoveel! Halfvolle kwark bevat nog meer eiwitten, minder vet en helaas ook minder in vet oplosbare vitaminen. Welke moet je dan kiezen? In de natuurvoeding kiezen we zoveel mogelijk voor volwaardige producten, de volle variant in plaats van de halfvolle variant. We kiezen het liefst voor pure producten, dus zo min mogelijke industriële bewerking. Ook dan wint de volle variant het van de magere en halfvolle. Afhankelijk van je doel, je principes en smaak maak je uiteindelijk zelf een keuze. En die hoeft niet elke week dezelfde te zijn. Variatie is immers ook heel belangrijk.
Ik varieer tussen volle yoghurt, yomio (vanwege de hoge hoeveelheid rechtsdraaiende melkzuren), halfvolle kwark en Skyr. De laatste twee als eiwitten boost. Skyr is IJslandse yoghurt. De smaak is zacht en dat bevalt me wel.
Welk zuivelproduct ik ook neem, ik voeg vrijwel altijd een eetlepel lijnzaadolie en een theelepel citroensap een toe. Lijnzaadolie bevat namelijk veel omega 3 vetzuren. Het citroensap beschermt de vetzuurverbindingen, zodat het optimaal opgenomen kan worden. Met wat home made granola en vers fruit heb ik een schaaltje vol. Kopje thee erbij, en mijn dag kan beginnen.
  1. Halfvolle kwark — 12 gram eiwit
  2. Skyr — 11 gram eiwit 
  3. Magere kwark — 10,1 gram eiwit
  4. Volle yoghurt — 3,7 gram eiwit
  5. Yomio — 3,5 gram eiwit 
Je ziet dat de hoeveelheid eiwitten per 100 gram product nogal uiteen lopen. Toch kies ik ze allemaal wel eens. Er is niet een beste, want ik heb niet altijd dezelfde behoeftes. 
Maar wat ik ook neem, de smaak moet goed zijn.

Heb je vragen of kun je wel hulp gebruiken bij jouw keuze? Ik help je graag.