Maïs couscous met hennepzaad

Deze glutenvrije maïs rijst couscous van Green Age is snel, lekker en voedzaam. Met gewokte groenten en bestrooid met wat hennepzaad heb je in een handomdraai een heerlijke voedzame maaltijd op tafel staan. En de restje? Die bewaar je natuurlijk voor de volgende dag, want ook dan is deze couscous nog om van te smullen.

Voor 3 personen - 15 minuten bereidingstijd

  • 200 gram maïs couscous
  • 200 ml bouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 lente uitjes
  • 1 eetlepel ghee, roomboter of wokolie
  • 1 punt paprika
  • 1/2 courgette
  • 2 flinke handen spinazie
  • 8 grote kastanje champignons
  • 3 eetlepels gepeld hennepzaad
  • peper naar smaak

Bereiding:

Kook de bouillon. Doe de couscous in een vuurvaste schaal en overgiet met de bouillon. Laat dit 10 minuten staan en roer dan de couscous los met een vork. Giet de olijfolie en sesamolie over de couscous en schep goed om. Snij de lente ui in ringetjes en schep door de couscous. Voeg peper toe naar smaak.

 

Snij de paprika en courgette in blokjes. Snij de champignons in vieren en was en snij de spinazie. Verwarm een wok met de ghee en bak de paprika, courgette en champignons totdat ze beetgaar zijn. Voeg de spinazie toe en roerbak deze kort mee.

Schep de groente door de couscous en bestrooi met het hennepzaad. 

 

Eet smakelijk!