Geen paranormale huis-aan-huispost meer in mijn geest

Titel: Intuïtieve ontwikkeling

Ondertitel: Praktische bewustwording van onze aura's, chakra's en energieën 

Auteur: Linda Keen

Uitgeverij: AnkhHermes

Gelezen: augustus 2021 - recensie-exemplaar

Beoordeling: ××××× (5 uit 5)

De nieuwe uitgave van Intuïtieve ontwikkeling heeft een prachtige omslag gekregen. De blauwe en paarse strepen en de bollen symboliseren een aura en de chakra’s die de aura voeden. De ondertitel ‘Praktische bewustwording van onze aura’s, chakra’s en energieën’ is er dan ook een die duidelijk maakt wat je van dit boek kunt verwachten.

 

Het boek is opgebouwd uit twee delen: een verhalend deel, getiteld Het ontwaken, over de ervaring en de ontwikkeling van Linda Keen zelf, en een deel met oefeningen en verdieping, getiteld Werkboek intuïtieve ontwikkeling. Doordat Keen in het eerste deel dezelfde namen gebruikt als de oefeningen uit het tweede deel kun je beide delen tegelijk lezen en ervaren. Deze opzet maakt dat het boek praktisch voelbaar wordt en niet blijft hangen in de theorie. Het verhalende deel geeft zicht op de obstakels waar Keen tegenaan liep toen zij haar intuïtie leerde kennen. Ze schrijft dat iedereen een bepaalde vorm van intuïtie bezit. Door ons drukke leven en conditioneringen doen we verbeelding vaak af als kinderlijke fantasie. Het verband tussen verbeelding en werkelijkheid wordt veelal over het hoofd gezien, maar die is er weldegelijk. Om je intuïtie aan te wakkeren is het de kunst om tussen al die duizenden gedachten die op een dag door je hoofd gaan, die heldere gedachten (boodschappen die voortkomen uit de ongeziene wereld) te gaan herkennen. Door het uitvoeren en herhalen van oefeningen kun je je gedachten ordenen en trainen, je energieveld opschonen en je verbinding met de aarde en je hogere Zelf versterken.

 

“Voortdurend was ik bewust eropuit mijn deuren naar de innerlijke waarneming open te zetten. Ik besefte niet dat deze openingen allerlei ongewenste boodschappen van buitenaf doorlieten en me heel verward, angstig en ongelukkig maakten. Het leek of mijn geest steeds werd volgestouwd met paranormale huis-aan-huispost.”

 

De oplossing om niet alle informatie ongefilterd toe te laten zit hem in het leren aarden. Het is voor eenieder die werkt vanuit intuïtie en bezig is met het lezen van aura’s, chakra’s en energievelden heel belangrijk om het contact met de aarde te blijven voelen. Keen opent haar boek dan ook met verschillende aardingsoefeningen. Het visualiseren van een grondingskoord waarmee je een verbinding maakt tussen je ruggengraat en de aarde gaf me vrijwel direct het gevoel grip te hebben op mijn energiehuishouding. Na enkele dagen deze oefening gedaan te hebben merkte ik al dat ik mij minder vermoeid voelde dan voorheen.

 

Ook de volgende oefeningen en beschrijvingen van de ervaringen van Keen brachten veel herkenning. Het onderzoeken en bewaken van je psychische grenzen, het lezen van aura’s, het ontmoeten van je persoonlijke gidsen en helpers en het bewust worden van je chakra’s zijn een aantal van de hoofdstukken uit het werkboek intuïtieve ontwikkeling. Bij iedere oefening zijn meerdere varianten beschreven, waardoor je het gemakkelijk tot een persoonlijke oefening kunt maken. Dankzij de verdiepende uitleg is het werkboek geen reeks aan oefeningen maar een verrijking van kennis, waardoor je gemakkelijker grip krijgt op de oefeningen die worden aangereikt.

 

Dit is een boek wat je meermaals erbij zult moeten pakken om de oefeningen echt in te laten werken. Intuïtie ontwikkelen is net zoiets als leren viool spelen. Dat begint onzeker en onhandig, maar als je de basistechniek eenmaal onder de knie hebt gaat het steeds gemakkelijker en kun je steeds meer vanuit het gevoel handelen. Je creëert dan een verbinding met je hogere Zelf en kunt de informatie die zich aandient laten stromen. Deze spirituele training is er een die je dagelijks zult moeten beoefenen wil je er tijdens het leven van alle dag baat bij hebben. Met deze oefeningen in dit boek en het persoonlijke verhaal van Keen heb je een goede basis om je gaven te ontwikkelen.