Opruimchallenge - dag 4

Post opruimen

Papieren post opruimen vraagt discipline. Het liefst doe ik het gelijk, want als het gaat stapelen krijg ik er een rot gevoel door. Veel papieren kunnen opgeruimd worden in de oud papier bak, jammer is dat. Gelukkig kun je bij veel bedrijven aangeven dat je hun berichten digitaal wilt ontvangen, maar ook dan zul je het op moeten ruimen.

Ik heb vandaag zijn e-mailboxen opgeruimd en me meteen afgemeld voor vele nieuwsbrieven waar ik nauwelijks lees. Iedere week ontvang ik meerdere mails van instanties die vast iets boeiends te melden hebben, maar waar mijn hoofd niet naar staat. Die mails vragen wel mijn aandacht en dat is nu net waar ik efficiënter mee om wil gaan.

Ongeopende berichten heb ik niet. Ik kan namelijk totaal niet tegen een rood of blauw cijfer dat aangeeft dat ik nog iets moet doen. Notificaties van apps heb ik dan ook allemaal uitgezet. Hoe minder die apparaten om mijn aandacht vragen, hoe rustiger ik ben. Rust is waar het mij om gaat. Minder afleiding zorgt er ook voor dat ik mij beter kan focussen op de dingen die er wel toe doen. 

Eens in de zoveel tijd kijk ik ook mijn contactpersonenlijst door. Het klinkt misschien wreed, maar als ik iemand nooit spreek hoef ik ook niet zijn of haar gegevens bij me te dragen. Mocht de situatie zich voordoen dan kan ik altijd nog aan het juiste telefoonnummer komen. Hetzelfde doe ik met mijn 'vrienden' op social media en de apps op mijn telefoon. Ik filter de informatie die naar mij toe komt: heb ik er iets aan of niet? 

 

Misschien heb jij net als ik een doosje met ongeschreven kaarten die je naar iemand kunt sturen als de gelegenheid zich aandient. Ik houd ervan, kaartjes versturen. Het is een 'langzame' manier om mensen te laten weten dat je aan ze denkt en een handgeschreven kaart is veel persoonlijker dan een e-mail of een digitaal aangemaakte ansichtkaart. Er zijn tal van leuke kaarten te koop, maar ik knutsel soms ook zelf iets. Vooral het zelf enveloppen vouwen vind ik erg leuk. Hierin opruimen kan nog een uitdaging worden en ik ga het doen... Alle kaartjes heb ik bekeken en kwam tot de conclusie dat ik sommige al jaren bij me heb, maar niet verstuur. Waarom niet? Ze zijn te oubollig of te cliché... Weg ermee. Mijn doel was op van de doos en het losse zakje, een geheel te maken, maar een paar mooie kaarten zijn net te groot voor in de doos, dus ik heb toch nog een zakje. Ik zal zeker nog een opruimronde nodig hebben wil ik mijn kaartenverzameling minimaliseren tot een doosje.

 

Vandaag geen buit voor de Klarenbeek Rommelroute, maar ik heb wel lekker opgeschoond. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0