Eerste publicatie

Als schrijver zit je alleen achter je bureau, lig je in een hangmat of zit je onder een boom met je blocnote en een potlood. Blindstaren op je eigen werk gebeurt voordat je beseft dat je het doet. Afstand nemen en met een kritische blik kijken is niet gemakkelijk. Daarom is het zo belangrijk om andere schrijvers op te zoeken en naar hun mening te vragen. Feedback krijgen is in het begin eng, maar de enige manier om écht te groeien. 

Schrijf je Los is het schrijverscollectief waar ik deel van uitmaak. Iedere twee weken komen wij, een groep van 6 vrouwen, bij elkaar om te schrijven, voor te lezen en het schrijversschap te bespreken. Dit kan gaan over technieken, maar ook over beleving. Hoe hou je jezelf aan de gang?

 

Een van de manieren die mij motiveert om verschillende verhalen uit mijn pen te laten rollen is het deelnemen aan schrijfwedstrijden. Bij sommige wedstrijden krijg je feedback, bij de meeste niet. Maar bij allemaal krijg je te horen of je door bent naar de volgende ronde en of de jury, meestal bestaande uit redacteuren of ervaren schrijvers, jouw verhaal aantrekkelijk genoeg vinden om te publiceren. In 2019 deed ik mee aan een aantal wedstrijden en wist niet voorbij de eerste selectie te komen. Ik heb me daarom aangemeld voor een begeleidingsproject van Godijn Publishing. Ik kreeg van drie ervaren redacteuren feedback op twee van mijn verhalen: 'De ogen van Eleanor' en 'De dorpszoon van Cluain Glass'. Deze feedback heeft mij geholpen om mijn schrijfstijl en verhaalopbouw te verbeteren. De tips heb ik, uiteraard, meegenomen naar mijn andere verhalen. En met succes, want dit jaar werd 'Het lot van Murphy' gekozen als een van de verhalen voor de bundel 'Et in ventum - Een fluistering in de wind' eveneens bij Godijn Publishing. Ik ben blij, trots en hiermee extra gemotiveerd om nog meer te schrijven. 

Of mail naar degeus.marielja@gmail.com om een exemplaar voor €16,99 bij mij te bestellen. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0