Boekweit-amandel brood

Boekweit-amandel brood is van zichzelf een beetje droog en hard. Daarom combineert het uitstekend met een lekkere romige soep of zelf gemaakte sandwich spread. Warm is dit brood het lekkerste, maar ook brood van een dag oud is lekker. Zeker als het even op de grill of tosti ijzer heeft gelegen.

Recept - voor 4 personen
20 min bereiden + 30 minuten oventijd

 

  • 100 g amandelmeel
  • 100 g boekweitmeel
  • 100 g witte rijstmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl keukenzout
  • 100 ml amandelmelk ongezoet
  • 100 ml water
  • 1 groot ei
  • scheutje olijfolie
  • 50 g  gewelde rozijnen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

     

  2. Roer in een kom het amandelmeel, boekweitmeel en witte rijstmeel, het bakpoeder, rozijnen en zout goed door elkaar. 
  3. Klop in een kan het amandelmelk, water en het ei door elkaar.
  4. Schenk de natte bij de droge ingrediënten en vermeng het tot een kleverig, egaal deeg.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schenk het deeg op de bakplaat. Strijk het uit tot een grote koek van 3-4 cm dik. Ook kun je verschillende hompjes op de plaat leggen, dan krijg je losse broodjes. 
  6. Bak het brood in 30 minuten tot het licht gekleurd is. 
  7. Leg het op een rooster en laat afkoelen. Besprenkel met olijfolie. 

Serveer het brood met zelfgemaakte sandwichspread of soep. Eet smakelijk!