Boek: Voedingspiramide

Natuurlijk lekker en gezond

De voedingspiramide van Mirjam Bakker en Louise Witteman geeft richtlijnen over de verhoudingen van voedselgroepen die je dagelijks tot je ‘moet’ nemen. Er zijn twaalf lagen/categorieën. In het boekstaan verschillende voorbeelden per laag gegeven, maar het wijst zich eigenlijk vanzelf. 

Omdat er verschil is tussen mannen en vrouwen, sporters en niet-sporten, volwassenen, kinderen en  pubers zijn er verschillende piramides in het boek getekend en toegelicht. Alle piramides hebben dezelfde opbouw, maar verschillende qua aanbevolen hoeveelheid. In tegenstelling tot de ‘schijf van vijf’ is de voedingspiramide dus gerichter per individu. Ook wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft kun je in dit boek voedingsadviezen vinden. 
Kortom, een veelzijdig boek en handig om achter de hand te hebben.

Reactie schrijven

Commentaren: 0